Johan Van Eeckhout en Freddy Bonnu – Leven zonder school

Het boek “Leven zonder school van Johan Van Eeckhout en Freddy Bonnu” was voor ons het begin van ons avontuur.

Wij zijn niet gelovig en geloven dus ook helemaal niet in één of andere god, maar als er een god zou bestaan dan zouden het er eigenlijk twee zijn. De schrijvers van dit boek :-). En hun boek is dan onze bijbel.
Dit klinkt wat overdreven nietwaar? Lees het boek en oordeel vooral zelf!

Al vanaf de eerste pagina van het boek worden je ogen geopend. Er wordt kritisch verteld over het leven dat het grootste deel van de Vlamingen als normaal beschouwen. We denken er niet meer bij na en doen wat van ons en onze kinderen wordt verwacht met alle negatieve gevolgen van dien.
Dit boek bekijkt dit alles kritisch en haalt onze hele opvatting over hoe wij denken kinderen te moeten opvoeden onderuit. Ook hoe ‘kinderen’ leren en hoe hun natuurlijke leerproces door de school wordt onderbroken wordt helemaal uit de doeken gedaan.

Van begin tot eind krijg je een grote confronterende spiegel voorgeschoteld. Als je vanzelf al wat kritisch keek naar de school dan zal je hierin bevestigd worden. Maar zelfs al was je al kritisch dan zal je toch nog nieuwe inzichten opdoen.

De auteurs weten heel goed waarover ze schrijven en dat voel je direct bij het lezen. Het boek is diepgaand en kan alles goed onderbouwen. Achteraan zit een interessante bibliografie voor wie zich na dit boek nog verder wil verdiepen in het ontscholen en de opvoeding.

Wil je dus weten wat ontscholen inhoudt? Wat school doet en wat het niet doet? Hoe het anders kan? Hoe je het ontscholen aanpakt? Hoe de school is ontstaan en waarom? Hoe jonge mensen leren? Getuigenissen lezen van niet-scholende kinderen? Dan raad ik je aan om het boek te gaan lezen.
Ook als je niet wil ontscholen of er zelfs helemaal tegen bent raad ik het nog steeds aan. Het ergste wat er kan gebeuren is dat je nieuwe inzichten krijgt, toch?

Ze hebben een eigen website:
https://levenzonderschool.weebly.com/

En je kan het boek op de volgende pagina bestellen: https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/2040/leven-zonder-school

of in de standaard boekhandel (online en offline) https://www.standaardboekhandel.be/p/leven-zonder-school-9789088507977

Categorieën boekenTags , , , , ,

4 gedachten over “Johan Van Eeckhout en Freddy Bonnu – Leven zonder school

  1. Als ‘diehard’ atheïst kan ik niet anders dan je aan te moedigen om te allen tijde kritisch te blijven! 😉 Dit gezegd zijnde: MERCI!
    Ik sluit mij volmondig aan bij Johan, die mij het volgende mailde: “Ik ben met heel veel plezier de website van mamavandrie aan het doornemen. Ongelooflijk eigenlijk hoeveel daarin zit, recht uit het leven en het leren geplukt. Ik denk dat ik dit nog wel de allermooiste reactie vind op ons boek.”.

    Geliked door 1 persoon

    1. En dat vind ík dan weer een compliment. Merci! 😊

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close